NOTÍCIES de la FUNDACIÓ


24 de novembre de 2018

 Procediments de modificació de la capacitat d'una persona 

Xerrada a l'entitat tramuntanets de Roses sobre els procediments de modificació de la capacitat d'una persona.
Dissabte 24 de novembre de 2018 a les 11h. a la seu de tramuntanets ( CAR Jove - Espai Jove) de Gran Via de Pau de Casals, núm. 39 de Roses.
A càrrec del president de la Fundació Tutelar de l' Empordà, el Senyor Josep Mª Valent.


28 de abril de 2017

Entrevista a l'emissora COPE GIRONA

Converses gironines és un programa de l'emissora COPE GIRONA que presenta Lluís Artè, -director de Cope Girona-, amb la col·laboració del periodista Víctor Gay. 
És un programa amb personatges d'actualitat, i el darrer 28 d'Abril el president Sr. Josep Mª Valent hi va anar per a parlar sobre la Fundació tutelar de l'Empordà. 
Durant l'entrevista el Sr. Valent va poder explicar la missió de la fundació i els diferents serveis, així com la nostre forma de treballar i els objectius futurs que ens plantegem. 

Podeu trobar l'entrevista complerta a:  http://cope-cdnsta.agilecontent.com//resources/mp3/1/3/1496218622831.mp3


17 de febrer de 2017

Jornada tècnica: Quan hem de modificar la capacitat de les persones

Freqüentment els professionals de l' àmbit dels Serveis Socials es troben amb situacions de persones grans que estant iniciant un deteriorament cognitiu, o bé persones que estant en situacions de molta vulnerabilitat que afecten les seves capacitats per regir la seva vida . El plantejament és si iniciar o no un procés de modificació jurídica de la seva capacitat d'obrar que ajudi a la persona i el protegeixi en el seu dia a dia. A vegades s' inicia aquest procés judicial amb l' expectativa que donarà resposta a situacions problemàtiques, però malauradament no sempre és així.

Amb aquesta Jornada volem oferir un espai formatiu als professionals interessats en conèixer i aprofundir en el procés de modificació jurídica de la capacitat d'obrar i les eines de què disposa el professional directe per continuar vetllant per la persona. 


Per més informació i inscripcions descarrega el díptic aquí.


3 de desembre de 2015

Dia internacional de les persones amb discapacitat


s
La Fundació Tutelar de l'Empordà va ser present a la celebració del Dia internacional de les persones amb discapacitat que es va celebrar el 3 de desembre de 2015 a la Plaça Catalunya de Figueres. Organitzada per l'Ajuntament, hi vam participar al costat d'altres entitats del sector, no només per donar a conèixer la nostra activitat a les persones i families que ens puguin necessitar, sinó també convençuts de fer visible la importància i els drets dels discapacitats.13 d'octubre de 2015

Xerrada-Tertúlia sobre dependència, a Peralada

La Roser Ayats, Referent Tutelar de la Fundació Tutelar de l'Empordà ha participat a la Xerrada-Tertúlia a cuidadors de Familiars de persones dependents, celebrada a Peralada i organitzada conjuntament per l'Àrea Bàsica de Salut, de Peralada, i l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal  de l'Alt Empordà, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Peralada.

L'objectiu d'aquesta xerrada fou explicar als assistents què vol dir incapacitar a una persona i quin és el procediment i tràmits que s'han de dur a terme per a fer-ho. 

L'acte va servir també per a presentar la funció que a l'Empordà porta a terme la Fundació Tutelar, i a la vegada per aclarir els dubtes dels presents sobre tot allò referent al tutelatge i la incapacitació.